در این مقاله با طرز تهیۀ خرمای مجلسی آشنا میشوید.
خرما یک خوردنی مفید و مغذی و عضو جدانشدنی سفرههای سحری و افطار ماه رمضان است. خواص آن برای سلامتی موجب شده این میوه بهعنوان یکی از بهترین مواد خوراکی برای رشد ماهیچهها شناخته شود. خرما به روشهای مختلف مصرف میشود؛ ازجمله ترکیب پورۀ خرما با شیر، ماست، نان یا کره که میتواند طعم لذیذ آن را صدچندان کند. البته نباید در مصرف خرما زیادهروی کرد، زیرا مصرف بالای آن باعث آسیب به کبد و طحال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندانها میشود.
خرما: یک بسته
گردو و پسته به مقدار لازم
خرما را نیم ساعت در آب خیس کنید. حتماً از خرمای نیمه سفت استفاده شود، چون خرمای سیاه زود له میشود و دیگر قابل استفاده نیست؛ مگر اینکه آن را در آب خیس نکرده و مستقیم پُر کنید. مواد حریره را مخلوط کرده، روی حرارت بپزید. وقتی کمی خنک شد، داخل قیف خامهزنی بریزید.
هستۀ وسط خرما را بردارید و با حریره پُر کنید. یک عدد گردو روی حریرۀ وسط خرما بگذارید و با پودر پسته تزیین کنید.
بادام: 10 عدد
آرد برنج: 2 قاشق مرباخوری
شیر پاستوریزه: 2 استکان
روغن مایع: 2 قاشق چایخوری (بهتر است روغن زیتون باشد)
شکر: 2 قاشق چایخوری
آب: یک استکان
بادامها را به مدت ۳-۴ ساعت در آب گرم خیس کرده، پوست بگیرید. آنها را رنده کنید تا حالت پودری یکدست شوند. شیر را در ظرفی کوچک ریخته تا آرد برنج در آن حل شود. با پشت قاشق آرد را نرم کنید و ظرف را روی شعله ملایم گاز قرار دهید. آب و شکر را با سایر مواد مخلوط کرده، در حالیکه آن را مرتب بههم میزنید، بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بپزد تا مانند ماست قوام پیدا کند. در دو سه دقیقۀ آخر پخت، روغن زیتون را با سایر مواد مخلوط کنید.
همچنین بخوانید:
درباره این سایت