اگر یکی از افرادی هستید که ذائقۀ شما چای ترش را میپسندد، دمنوش زرشک یکی از پیشنهادهای ما به شما است.
دمنوش زرشک یکی از انواع دمنوشهای سنتی و خوشطعم ایرانی است که علاوه بر طعم و رنگ خوبی که دارد، برای درمان برخی بیماریها نیز مفید است. هرچند این نوشیدنی ممکن است برای بعضی افراد با شرایط و بیماریهای خاص مضر باشد.
آب جوش: ۴ لیوان
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
شکر، نبات یا عسل به میزان دلخواه
ابتدا زرشک را پاک میکنیم و میگذاریم ۱۰ دقیقه در آب بماند تا اگر گلولایی دارد از آن خارج و سپس در آبکش میریزیم تا شسته شود. زرشک پاک شده را نیاز نیست در آب خیس کنید. در فصل پاییز میتوانید از زرشک تازه استفاده کنید.
زرشک را در یک قوری مناسب میریزیم و به آن ۴ لیوان آب در حال جوش اضافه میکنیم. قوری را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی کتری آب جوش قرار میدهیم تا دمنوش آماده شود. میتوانیم برای شیرین کردن دمنوش کمی عسل، نبات یا شکر در آن بریزیم. در پایان دمنوش را در فنجان ریخته و سرو میکنیم. البته بنا به سلیقه میتوانید چوب دارچین یا زعفران دمکرده به دمنوش اضافه کنید.
دمنوش زرشک خواص فراوانی دارد که از مهمترین آنها میتوان به بهبود اسهال خونی، زخم معده، ورم معده، ضدعفونی کردن خون، تقویتکننده کبد و کلیهها، پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان بیاشتهایی اشاره کرد.
خانمهای باردار و کسانی که به سرفههای خشک مبتلا هستند، نباید از این دمنوش استفاده کنند. اگر دمنوش زرشک را بیش از اندازه و مدام استفاده کنید، باعث میشود ویتامین B جذب بدن نشود و ممکن است برای معده و دستگاه گوارش هم مشکلاتی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید :
درباره این سایت