آش رشته یکی از آشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که بهعنوان محبوبترین آش محسوب میشود.
پختن یک آش خوشمزه، کاری هنرمندانه است. آش رشته یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای ایرانی و پای ثابت مهمانیها و مناسبتهای مختلف است که در همۀ فصلهای سال طرفداران خود را دارد.
سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، شوید): یک کیلوگرم
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود): از هر کدام 150 گرم
رشته: نیم کیلوگرم
آرد سفید شیرینی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: 2 عدد
پیازداغ، سیرداغ، نعناعداغ و کشک به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفلسیاه و فلفلقرمز به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نخود و لوبیا را شسته، حدود ۲۴ ساعت در آب خیس بخورند تا نفخ آنها گرفته شود.
پیازها را خلالی خرد کنید و روی حرارت متوسط در روغن تفت دهید. نخود و لوبیای خیسخورده را با پیاز ۱۵-۱۰ دقیقه تفت دهید تا موقع پختن له نشوند. کمی نمک و زردچوبه بزنید و ۳-۲ دقیقۀ دیگر تفت دهید.
۶ لیتر آب به آن اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس سبزی خردشده را بریزید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید. بعد از حدود ۳ ساعت حبوبات و سبزی با هم پخته میشوند.
عدس را با مقداری پیاز داغ در قابلمۀ دیگر تفت داده و بگذارید با آب بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزی اضافه کنید.
کمی روغن مایع، آرد، نمک، زردچوبه، فلفلسیاه و قرمز در کاسهای بریزید. مقداری از آب آش یا آب سرد در آن ریخته، هم بزنید تا آرد و ادویهها کاملاً حل و مخلوط رقیق و یکدست شود. سپس آن را به آش اضافه کنید.
بعد از بهجوش آمدن و بههم دست دادن مواد، رشتهها را بریزید. وقتی رشتهها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بکشید و با کشک، پیازداغ، نعناعداغ و سیرداغ تزیین کنید.
نکات مهم در تهیه آش رشته
همچنین بخوانید:
شله زرد ، زینتبخش سفرههای افطار
درباره این سایت