آش رشته یکی از آش‌های خوش‌مزه و مجلسی ایرانی است که به‌عنوان محبوب‌ترین آش محسوب می‌شود.

آش رشته

پختن یک آش خوش‌مزه، کاری هنرمندانه است. آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و پای ثابت مهمانی‌ها و مناسبت‌های مختلف است که در همۀ فصل‌های سال طرفداران خود را دارد.

مواد لازم:

سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، شوید): یک کیلوگرم

حبوبات (عدس، لوبیا، نخود): از هر کدام 150 گرم

رشته: نیم کیلوگرم

آرد سفید شیرینی: 2 قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ: 2 عدد

پیاز‌داغ، سیر‌داغ، نعناع‌داغ و کشک به میزان لازم

نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه و فلفل‌قرمز به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه

آش رشته

نخود و لوبیا را شسته، حدود ۲۴ ساعت در آب خیس بخورند تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
پیاز‌ها را خلالی خرد کنید و روی حرارت متوسط در روغن تفت دهید. نخود و لوبیای خیس‌خورده را با پیاز  ۱۵-۱۰ دقیقه تفت دهید تا موقع پختن له نشوند. کمی نمک و زردچوبه بزنید و ۳-۲ دقیقۀ دیگر تفت دهید.
۶ لیتر آب به آن اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس سبزی خرد‌شده را بریزید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید. بعد از حدود ۳ ساعت حبوبات و سبزی با هم پخته می‌شوند.

عدس را با مقداری پیاز داغ در قابلمۀ دیگر تفت داده و بگذارید با آب بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزی اضافه کنید.
کمی روغن مایع، آرد، نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه و قرمز در کاسه‌ای بریزید. مقداری از آب آش یا آب سرد در آن ریخته، هم بزنید تا آرد و ادویه‌ها کاملاً حل و مخلوط رقیق و یکدست شود. سپس آن را به آش اضافه کنید.
بعد از به‌جوش آمدن و به‌هم دست دادن مواد، رشته‌ها را بریزید. وقتی رشته‌ها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بکشید و با کشک، پیاز‌داغ، نعنا‌ع‌داغ و سیر‌داغ تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه آش رشته

آش رشته

  • زردچوبه و فلفل را مستقیماً در آش نریزید، اگر ادویه‌ها با مواد‌ آش مخلوط شوند، آش خوشرنگ‌تر می‌شود.
  • مقدار حبوبات و رشته، نصف مقدار سبزی باشد.
  • عدس، نخود و لوبیا به نسبت مساوی باشند.
  • چون رشته‌ها اغلب شور هستند، در اضافه کردن نمک به آش احتیاط کنید.
  • حبوبات را حتماً خیس و چند بار آبشان را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
  • سایز قابلمه‌ای که آش را در آن می‌پزید، کمی بزرگ باشد تا رشته‌ها خمیر نشوند.
  • قبل از اضافه کردن رشته به آش، اگر آب آن کم بود؛ مقداری آب جوش در قابلمه بریزید تا رشته‌ها خمیر نشوند.
  • پس از افزودن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که زیاد هم زدن باعث له شدن رشته‌ها می‌شود.
  • هر چه مقدار پیاز داغ بیشتر باشد، آش خوشمزه‌تر می‌شود.
  • پیاز را در روغن زیاد سرخ کنید تا آش شفاف شود و بهتر جا بیفتد.
  • سبزی بدون ساقه و کمی درشت باشد تا آش ظاهر بهتری پیدا کند.
  • کشک را حتماً بعد از پخت و موقع سرو روی آن بریزید.

همچنین بخوانید:

املت تونسی ، شاکشوکا

شله زرد ، زینت‎بخش سفره‎های افطار


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Mike وبلاگ جامع برنامه نویسی و سئو اصلاح سبک زندگی ( سلامتی ، بهداشت ، تغذیه، مهارت های زندگی و اعتقادات ) ققنوس معرفی برترین اساتید گیتار اصفهان اجاره ماشين هدایای تبلیغاتی اسکار شیزوکو سایت معرفی بازی های مختلف دانلود موزیک ویدیو های اورجینال شرکتی