آش رشته یکی از آش‌های خوش‌مزه و مجلسی ایرانی است که به‌عنوان محبوب‌ترین آش محسوب می‌شود.

آش رشته

پختن یک آش خوش‌مزه، کاری هنرمندانه است. آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و پای ثابت مهمانی‌ها و مناسبت‌های مختلف است که در همۀ فصل‌های سال طرفداران خود را دارد.

مواد لازم:

سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره، شوید): یک کیلوگرم

حبوبات (عدس، لوبیا، نخود): از هر کدام 150 گرم

رشته: نیم کیلوگرم

آرد سفید شیرینی: 2 قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ: 2 عدد

پیاز‌داغ، سیر‌داغ، نعناع‌داغ و کشک به میزان لازم

نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه و فلفل‌قرمز به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه

آش رشته

نخود و لوبیا را شسته، حدود ۲۴ ساعت در آب خیس بخورند تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
پیاز‌ها را خلالی خرد کنید و روی حرارت متوسط در روغن تفت دهید. نخود و لوبیای خیس‌خورده را با پیاز  ۱۵-۱۰ دقیقه تفت دهید تا موقع پختن له نشوند. کمی نمک و زردچوبه بزنید و ۳-۲ دقیقۀ دیگر تفت دهید.
۶ لیتر آب به آن اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس سبزی خرد‌شده را بریزید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید. بعد از حدود ۳ ساعت حبوبات و سبزی با هم پخته می‌شوند.

عدس را با مقداری پیاز داغ در قابلمۀ دیگر تفت داده و بگذارید با آب بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزی اضافه کنید.
کمی روغن مایع، آرد، نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه و قرمز در کاسه‌ای بریزید. مقداری از آب آش یا آب سرد در آن ریخته، هم بزنید تا آرد و ادویه‌ها کاملاً حل و مخلوط رقیق و یکدست شود. سپس آن را به آش اضافه کنید.
بعد از به‌جوش آمدن و به‌هم دست دادن مواد، رشته‌ها را بریزید. وقتی رشته‌ها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بکشید و با کشک، پیاز‌داغ، نعنا‌ع‌داغ و سیر‌داغ تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه آش رشته

آش رشته

  • زردچوبه و فلفل را مستقیماً در آش نریزید، اگر ادویه‌ها با مواد‌ آش مخلوط شوند، آش خوشرنگ‌تر می‌شود.
  • مقدار حبوبات و رشته، نصف مقدار سبزی باشد.
  • عدس، نخود و لوبیا به نسبت مساوی باشند.
  • چون رشته‌ها اغلب شور هستند، در اضافه کردن نمک به آش احتیاط کنید.
  • حبوبات را حتماً خیس و چند بار آبشان را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
  • سایز قابلمه‌ای که آش را در آن می‌پزید، کمی بزرگ باشد تا رشته‌ها خمیر نشوند.
  • قبل از اضافه کردن رشته به آش، اگر آب آن کم بود؛ مقداری آب جوش در قابلمه بریزید تا رشته‌ها خمیر نشوند.
  • پس از افزودن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که زیاد هم زدن باعث له شدن رشته‌ها می‌شود.
  • هر چه مقدار پیاز داغ بیشتر باشد، آش خوشمزه‌تر می‌شود.
  • پیاز را در روغن زیاد سرخ کنید تا آش شفاف شود و بهتر جا بیفتد.
  • سبزی بدون ساقه و کمی درشت باشد تا آش ظاهر بهتری پیدا کند.
  • کشک را حتماً بعد از پخت و موقع سرو روی آن بریزید.

همچنین بخوانید:

املت تونسی ، شاکشوکا

شله زرد ، زینت‎بخش سفره‎های افطار


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شاعر قرن هستی آقای حمیدرضا نگین تاجی اجاره ماشين در کيش میوه خشک لاکچری خاطرات آقای کم حرف نماز ثبت شرکت جوان سئو | مرکز مشاوره و آموزش رایگان سئو *happy life* four-leaf-clover